woensdag 5 september 2012

Ganzen gaan bekijken...

Wat is de beste manier om naar ganzen te gaan kijken...?

Op een pluimvee show of bij de eigenaren thuis?

Bij de eigenaren thuis natuurlijk!
En waarom dan wel?

Je kan de dieren dan in hun eigen omgeving zien zodat ze hun karakter laten zien, je de eigenaar vragen kan stellen, kan zien hoe de dieren gehuisvest worden en meest belangrijk.... dat de ganzen niet bang hoeven te zijn voor vreemde mensen die maar op en neer heel dicht langs hun kooitje lopen op een pluimvee show waarbij de ganzen geen enkele kant op kunnen....
Je wilt niet weten hoeveel vervelende mensen er wel niet zijn die met van alles en nog wat in die kooien gaan lopen porren of de ganzen bang proberen te maken...

En...ganzen zijn bovendien zeer stress gevoelig dieren !!!!
Het is al vaak genoeg voorgekomen dat fokkers thuis kwamen met hun ganzen dat er of eentje dood in de vervoer kist lag of enkele dagen na zo'n show ineens stierf.

De afmetingen op de meeste shows voor de kooien van ganzen zijn ook minimaal en plaats voor een fatsoenlijke emmer met water voor de ganzen is er vaak niet.
Het gevolg.... Oogontstekingen! Bekijk maar eens de foto's van diverse shows....

Gelukkig zijn de ouderwetse pluimvee beurzen een uitstervende gebeurtenis. Over enkele jaren hoort geen mens er meer van.

Wij zouden er niet aan moeten denken om onze ganzen enkele dagen in een kooitje te moeten plaatsen!
En al helemaal niet om onze dieren achter te moeten laten bij wildvreemden.... Wildvreemden kennen de ganzen niet en kunnen absoluut niet inschatten als er iets mis is met de dieren... Dat kan enkel de eigenaar die zijn dieren kent !!!

Dus het showen van ganzen is wat ons betreft onbespreekbaar en absoluut not done.